Categorii
Incaltamintea din piele naturala Incaltamintea potrivita pentru tine

Calapod incaltaminte: Tot ce trebuie sa stii despre acest criteriu!

Este posibil ca cel putin o data sa te fi confruntat cu situatia neplacuta de a cumpara o pereche de incaltaminte care sa iti placa foarte mult, insa sa realizezi cu timpul ca nu te simti confortabil purtand-o. Fie ca te strangeau sau ca te dureau picioarele atunci cand ii purtai, realizai intr-un final ca cea mai buna metoda este sa nu ii mai porti. Daca iti doresti sa eviti situatiile de acest gen, fii atent atunci cand cumperi o pereche de incaltaminte sa alegi una cu un calapod care sa ti se potriveasca. Acesta are un rol foarte important atunci cand vine vorba de confortul tau in momentul in care porti o pereche de incaltari.

Cuprins

  1. Ce este un calapod pentru incaltaminte
  2. De ce este important calapodul pentru tine
  3. Cum este conceput designul unui calapod pentru incaltaminte
  4. Cum sa alegi calapodul potrivit pentru tine

1. Ce este un calapod pentru incaltaminte

Calapodul se refera la forma sau modelul piciorului unei persoane. Acesta se realizeaza folosind anumite masuri in functie de picior, iar apoi se prelucreaza fiindu-i oferit un design care sa se potriveasca perfect cu perechea de incaltaminte pentru care este conceput. Deoarece exista multe forme diferite ale picioarelor, exista si multe calapoade. Cele mai multe marci de incaltaminte au mai multe modele pe care le folosesc pentru produsele lor. Exista pana la 30 de elemente diferite care ajuta la realizarea calapodului perfect. Designul, forma si volumul vor determina rezultatul final si felul in care acesta va arata, iar tu trebuie sa il gasesti pe cel care este cel mai confortabil pentru tine, in comparatie cu altele.

2. De ce este important calapodul pentru tine

Piciorul tau are mai multe dimensiuni decat dimensiunea pantofului. Se estimeaza ca nouazeci la suta dintre oameni au picioare de dimensiuni diferite, iar acest lucru ingreuneaza munca producatorilor de incaltaminte. Fiecare dintre ei trebuie sa isi adapteze produsele in asa fel incat sa satisfaca nevoile cat mai multor cumparatori pentru o perioada cat mai lunga de timp. Pentru ca acest lucru este dificil, inca exista branduri care personalizeaza calapodul pentru incaltaminte in functie de piciorul si dimensiunile fiecarui client.

De ce este important calapodul pentru tine
Calapodul se poate ajusta pentru a respecta nevoile si preferintele tale

3. Cum este conceput designul unui calapod pentru incaltaminte

Designerul de pantofi deseori va desena un nou design direct pe suprafata ultimului strat sau va desena designul pe hârtie folosind ultima siluetă 2D ca ghid. Ulterior, el trebuie sa urmeze forma conturului ultimului calapod pentru a desena un design cu talpă precisă. Calapodul pantofilor moderni nu este o replica a piciorului uman. El este o forma generala care a fost realizata tinand cont de articulatiile normale si de volumul piciorului atunci cand se misca. O pereche de incaltaminte pentru femei realizata special pentru sport, va avea un calapod diferit, conceput pentru a oferi flexibilitate. Un brand bun va avea intotdeauna ajutorul cizmarilor si al medicilor ortopezi pentru a dezvolta forme ideale de calapod din punct de vedere biomecanic.

4. Cum sa alegi calapodul potrivit pentru tine

Cum sa alegi calapodul potrivit pentru tine
Calapodul iti ofera confort si siguranta pe parcursul unei zile

Daca iti doresti sa gasesti cat mai repede si mai usor forma potrivita de calapod pentru incaltaminte de dama, atunci trebuie sa iei in considerare anumite aspecte. In primul rand, analizeaza-ti talpa piciorului si orienteaza-te cand faci o alegere in functie de acest aspect. Daca arcadele tale sunt inalte, ai nevoie de un suport aditional de la incaltamintea ta, asa ca este posibil sa ai nevoie de un calapod curbat. Exista o multime de modele create din care poti alege si in plus, pe langa calapod, este important si materialul din care este confectionata perechea pe care o porti. De exemplu, daca alegi o pereche de pantofi cu toc din piele naturala vei observa ca ofera un confort aparte, fata de cei confectionati din piele ecologica.Calapodul este “sufletul” unui pantof. In afara de selectarea materialului, exista putine elemente ale procesului de confectionare, care au un impact mai mare asupra rezultatului final decat crearea unui calapod. Daca esti o persoana care duce o viata activa si se plimba mult, alege o pereche de incaltaminte cu un calapod confortabil pentru a evita durerile de picioare.

Sursa foto: pixabay.com/ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *