Categorii
Incaltamintea din piele naturala Incaltamintea potrivita pentru tine

Curatarea incaltamintei – Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi ca sa ai bocancii curati

Cu siguranta ai o pereche de bocanci preferata pe care ai purta-o in fiecare zi. Totusi, bocancii si ghetele, desi sunt indispensabili, se murdaresc foarte repede si daca nu sunt curatati corespunzator, nu vor rezista atat de mult timp pe cat ti-ai dori. In cazul in care bocancii tai sunt din piele, atunci se va observa in aspectul lor faptul ca nu sunt intretinuti corespunzator. Pantofii din piele sunt cu adevarat o investitie buna, deoarece pot fi purtati cu absolut orice tinuta si sunt rezistenti, daca ai grija de ei. Pielea pantofilor, la fel ca si cea a fetei, are nevoie de curatare si hidratare potrivita ca sa arate bine. Insa, daca urmezi cativa pasi, vei scapa usor de urmele albe de sare, de cute si chiar de noroi!

Cuprins

  1. Ingrijirea pantofilor – de ce ai nevoie
  2. Spalarea incaltamintei
  3. Uscarea ghetelor
  4. Hidratarea pantofilor
  5. Impermeabilizarea incaltamintei
  6. Depozitarea bocancilor

1. Ingrijirea pantofilor – de ce ai nevoie

Cand vine vorba de ingrijirea pantofilor, exista metode pentru toate buzunarurile. Insa, iata cu ce trebuie sa te echipezi ca sa iti poti mentine pantofii curati:

  • o carpa din bumbac sau orice alt material mai delicat
  • o perie din par de cal sau orice alta perie cu peri tari
  • un sapun delicat
  • otet
  • balsam pentru pielea pantofilor
  • ceara de pantofi
  • crema de pantofi de culoare potrivita
  • solutie impermeabilizare
  • perie aplicatoare

2. Spalarea incaltamintei

In functie de starea bocancilor tai, ii poti spala corespunzator. Indierent de problema, este foarte important ca mai intai sa indepartezi sireturile, pe care le speli separat. Daca bocancii au urme albe de sare, poti folosi un amestec de otet cu apa. Introdu o carpa in amestec si sterge usor bocancii pana dispar petele albe. In cazul in care sunt murdari de noroi, asteapta mai intai sa se usuce, apoi foloseste peria din par de cal si indeparteaza noroiul uscat. Apoi, ii poti spala facand un amestec de sapun lichid delicat cu apa in care vei inmuia o carpa, urmand mai apoi sa stergi usor bocancii cu ea.

Pe Lavis.ro gasesti incaltaminte din piele naturala de barbati sau de femei ce pot fi asortate stilului tau business casual
Bocancii sunt usor de intretinut daca urmezi cativa pasi simpli

3. Uscarea ghetelor

Se intampla de foarte multe ori ca bocancii din piele sa fie uscati gresit. Uscarea nu trebuie niciodata grabita, deoarce pielea nu reactioneaza bine la aerul excesiv de cald. Prin urmare, cel mai bine este sa stergi cu o carpa excesul de apa si sa-i lasi sa se usuce peste noapte la temperatura camerei.

4. Hidratarea pantofilor

Pe Lavis.ro gasesti ghete din piele naturala de barbati sau de femei ce pot fi asortate stilului tau business casual
Hidratarea este importanta pentru o pereche de ghete

Cel mai probabil ai observat la ghetele din piele ca pot forma cute sau chiar rupturi dupa mai multe purtari. Acest lucru este provocat de contactul cu apa si uscarea incorecta. Din pacate, odata rupte, nu le mai poti repara. Asa ca, pentru a preveni acest aspect neplacut, este important sa le hidratezi si sa incerci sa eviti contactul cu apa din exterior si sa nu le depozitezi intr-un mediu umed. Ca sa le hidratezi, foloseste un balsam pentru incaltaminte. Dupa ce le-ai curatat, aplica balsamul folosind o perie aplicatoare si lasa-le la uscat peste noapte, in jur de 12 ore. A doua zi, foloseste o carpa ca sa indepartezi excesul de balsam daca este nevoie.

Nu uita de crema de pantofi si luciu! Foloseste intotdeauna nuanta potrivita si daca nu este posibil, foloseste un spray sau un produs pentru stralucire transparent. Repeta acest pas in fiecare zi sau o data pe saptamana, in functie de cat de des porti ghetele.

5. Impermeabilizarea incaltamintei

Cel mai important pas pentru a preveni distrugerea bocancilor si ghetelor din piele este impermeabilizarea! Acest lucru presupune aplicarea unei pelicule protectoare, care previne contactul cu apa pe pantof. Poti folosi un spray impermeabil sau ceara speciala pentru pantofi. In cazul in care folosesti ceara, aplica produsul pe pantoful curat si lasa-l sa actioneze cateva ore. Daca ceara se usuca, o poti indeparta folosind peria din par de cal sau o carpa. Repeta acest procedeu in fiecare an, inaintea inceperii sezonului rece.

Pe Lavis.ro gasesti ghete din piele naturala de barbati sau de femei ce pot fi asortate stilului tau business casual
Impermeabilizarea este cheie pentru durabilitatea incaltamintei

6. Depozitarea bocancilor

S-a terminat sezonul rece? Este timpul sa-ti depozitezi bocancii corespunzator. Una dintre cele mai frecvente greseli este depozitarea bocancilor in cutia de carton in care au fost cumparati. Incaltamintea din piele trebuie depozitata undeva unde poate respira, prin urmare, cutiile de carton sau pungile din plastic nu vor fi niciodata o idee buna! Alege o sacosa din bumbac sau din panza pentru depozitarea lor si introdu in ei un san pentru pantofi sau ghemotoace din ziar ca sa-si pastreze forma intacta si ca sa eviti formarea cutelor.

Prin urmare, te poti bucura de bocancii tai mult timp daca ii ingrijesti corespunzator!

Sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *