Categorii
Accesorii incaltaminte Ce purtam in functie de sezon? Incaltamintea din piele naturala

Curatare piele intoarsa: cum poti ingriji rapid si usor o pereche de incaltari din piele intoarsa

Incaltamintea din piele intoarsa este din ce in ce mai apreciata odata cu trecerea timpului. Indiferent de sezon, aceasta se potriveste oricarei tinute si oricarui stil ai alege.

Ti-ai dori si tu o pereche de ghete sau cizme din piele intoarsa, insa ti-e teama ca va fi dificil sa ai grija de ele? Nu trebuie sa te ingrijoreze acest lucru! Din fericire, exista cateva metode care te vor ajuta sa iti mentii incaltamintea intr-o stare perfecta, ca noi. Daca iti doresti sa descoperi mai multe infromatii utile pe acest subiect, citeste in continuare acest articol.

Cuprins

  1. Cu ce se curata incaltamintea din piele intoarsa
  2. Cum sa eviti curatarea incaltamintei din piele intoarsa
  3. Cum sa-ti depozitezi incaltamintea din piele intoarsa

1. Cu ce se curata incaltamintea din piele intoarsa

Probabil ca nu este prima data cand te lovesti de aceasta problema, mai ales daca locuiesti intr-o zona unde umiditatea este crescuta si ploile sunt la ordinea zilei. Exista mai multe metode de curatare pentru piele intoarsa, asa ca de acum inainte nu mai ai de ce sa iti faci griji. Acestea pot fi efectuate cu ajutorul produselor de uz casnic sau achizitionate din comert. De exemplu, iata doua metode eficiente pe care le poti incerca la tine acasa:

  • Foloseste o guma de sters

Poate suna ciudat, dar guma de sters poate fi folosita ca instrument de curatare. Poti incerca sa stergi incet micile urme de zgarietura de pe cizme pentru a vedea efectul acesteia.

  • Curata suprafata cu un prosop de baie

O alta metoda populara este curatarea suprafetei patate cu un prosop de baie. Dupa ce ai eliminat excesul de murdarie, poti incerca sa stergi usor perechea de incaltaminte cu un prosop de baie. Ai grija ca acesta sa nu fie ud sau murdar pentru ca rezultatul sa fie pe placul tau. In felul acesta indepartezi usor orice urma de mizerie.

Daca vrei sa apelezi la o sursa sigura pentru a curata cat mai rapid si usor o pereche de incaltaminte, atunci o varianta excelenta o reprezinta peria pentru indepartarea petelor. In magazinele de incaltaminte profesionale vei gasi astfel de instrumente menite sa iti fie de ajutor in situatii de genul acesta. Sunt perii special concepute pentru a indeparta murdaria si pentru a elimina praful, aceasta fiind cea mai buna metoda de curatare pentru incaltaminte din piele intoarsa.

Pe Lavis.ro gasesti incaltaminte din piele naturala intoarsa de barbati sau de femei ce pot fi asortate stilului tau business casual
Tine-ti ghetele din piele intoarsa curate cu substante profesionale de curatat

2. Cum sa eviti curatarea incaltamintei din piele intoarsa

Cu siguranta curatarea perechilor de pantofi sau ghete din piele intoarsa nu sunt partea ta preferata, asa ca ti-ar placea sa poti evita aceasta activitate. Daca iti doresti sa eviti cu desavarsire sa ii cureti pe acestia atunci trebuie sa urmezi cativa pasi:

–          Nu spala incaltamintea la masina de spalat, decat daca ai un program special pentru acest lucru;

–          Nu folosi detergent care contine inalbitor pentru a nu degrada materialul;

–          Incearca sa nu usuci incaltamintea din piele intoarsa pe calorifer sau direct la soare.

Totusi, odata la o perioada de timp va fi nevoie sa folosesti cateva produse speciale pentru a te ocupa de ingrijirea pantofilor din piele intoarsa. In magazinele de specialitate vei gasi exact ce ai nevoie la preturi avantajoase si diferite oferte de neratat!

3. Cum sa-ti depozitezi incaltamintea din piele intoarsa

Pentru a evita cat mai mult curatarea si a pastra perechea de incaltaminte pentru femei in stare optima, trebuie sa ai grija de ea corespunzator. Depozitarea acesteia este un aspect important de care trebuie sa tii cont indiferent de situatie.

Aceasta poate fi afectata de umiditate sau de caldura puternica a soarelui. De aceea, cea mai buna varianta este sa depozitezi perechea de cizme sau de pantofi intr-un loc racoros si uscat, in asa fel incat totul sa fie in regula. Pentru a-ti usura cat mai mult munca, poti depozita perechile de incaltaminte pe rafturi speciale folosind sanuri pentru fiecare. In felul acesta vei fi sigura ca isi vor pastra forma si calitatea de la inceput.

Incaltamintea din piele intoarsa poate fi pretentioasa, mai ales daca este vorba despre o pereche intr-o culoare deschisa. Totusi, ofera un look extraordinar si frumos imbunatatind major orice tinuta. Nu este dificil sa iti ingrijesti incaltamintea, trebuie doar sa aloci putin timp si sa te informezi inainte. Cu infromatiile potrivite vei avea o pereche de incaltaminte din piele intoarsa in stare impecabila!

Sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *