Categorii
Ce purtam in functie de sezon? Incaltamintea potrivita pentru tine

Incaltamintea de toamna – afla care sunt pantofii ideali pentru cel mai capricios anotimp al anului!

Odata ce sezonul cald ia sfarsit, iar sandalele si espadrilele incep sa dispara treptat din outfiturile de zi cu zi, pantofii de toamna nu par deloc simplu de ales. Ce trebuie sa porti in cel mai capricios anotimp al anului? In septembrie inca este cald, dar, cu toate acestea, incaltarile de vara par nepotrivite. In octombrie si noiembrie, in schimb, vremea poate deveni imprevizibila si, uneori, frigul incepe sa se instaleze devreme.

Daca in ceea ce priveste imbracamintea lucrurile par ceva mai simple, deoarece in acest sezon este ideal sa optezi pentru mai multe straturi de haine, astfel incat sa poti face fata unei schimbari bruste de temperatura, pantofilor trebuie sa le acorzi o atentie speciala. Pe scurt, este important sa te asiguri ca te vei simti cat mai confortabil pe parcursul intregii zile si ca sunt potriviti pentru vremea din perioada in care ii porti.

Cuprins:

1.Pantofi de toamna pentru dame
1.1.Incaltaminte de dama pentru zilele calde de toamna
1.2.Incaltaminte de dama pentru zilele reci de toamna

2.Pantofi de toamna pentru barbati
2.1.Incaltaminte barbateasca pentru zilele calde de toamna
2.2.Incaltaminte barbateasca pentru zilele reci de toamna

1.Pantofi de toamna pentru dame

Care sunt principalele caracteristici pe care este necesar sa le prezinte pantofii de femeie perfecti pentru trecerea de la anotimpul cald la cel rece, de toamna? In primul rand, acestia nu trebuie sa fie prea decupati, tinand cont ca zilele cu temperatura foarte ridicata au luat sfarsit.

De asemenea, este esential ca incaltarile sa nu fie grele sau excesiv de calduroase. In acelasi timp, acestea trebuie sa impiedice patrunderea apei in interior, pentru perioadele cand ploile incep sa isi faca simtita prezenta din ce in ce mai des. Pe scurt, in alegerea pantofilor de toamna, atat design-ul, cat si practicitatea, joaca un rol important in egala masura.

1.1.Incaltaminte de dama pentru zilele calde de toamna

Luna septembrie, in special, poate fi cea mai dificila in ceea ce priveste alegerea pantofilor. Multe femei nu renunta atat de usor la sandale, insa, mai ales in serile care devin ceva mai racoroase, acestea ar putea sa nu reprezinte optiunea cea mai inspirata. Prin urmare, ce variante iti raman la dispozitie? Poti da frau liber imaginatiei, alcatuind tinute chic pe care sa le completezi cu:
O pereche de mocasini sau de balerini comozi, din piele naturala
Ideal ar fi sa ii eviti pe cei de vara, din material textil. Oricat de confortabili ar fi, sunt nepotriviti pentru toamna si, nefiind impermeabili, exista riscul de a-i compromite definitiv la contactul cu apa.
Incaltaminte versatila si usoara, cum ar fi pantofii casual si sport pentru femei, usor de asortat
acestia au avantajul de a putea fi purtati pentru a forma atat un outfit casual, comod si nepretentios, cat si unul semi-elegant, ideal pentru birou. Mai ales pantofii oxford sunt perfecti pentru tinutele office sau de scoala, la care poti adauga un rucsac de dama practic si incapator.
Pantofi slingback
Este vorba despre pantofii-sanda inchisi in partea din fata, care lasa calcaiul la vedere si il sustin cu ajutorul unei barete. Reprezinta cea mai buna alegere pentru un look rafinat si distins, in special daca sunt asortati cu o poseta de dama din piele, care constituie un articol esential in tinuta oricarei femei.
Orice model de pantofi clasici cu toc mic, mediu sau inalt
Mereu eleganti si la moda, pantofii cu toc, indiferent de model, raman un must-have in garderoba oricarei fete sau femei.O pereche de ghete din piele naturala o sa-ti ofere intotdeauna siguranta

O pereche de ghete din piele naturala o sa-ti ofere intotdeauna sigurantaPantofii casual sau sport pot fi alegerea ideal in zilele capricioase de toamna

O pereche de ghete din piele naturala o sa-ti ofere intotdeauna siguranta

Iti recomandam o pereche de balerini sau pantofi casula pentru zilele calduroase de toamna

1.2.Incaltaminte de dama pentru zilele reci de toamna

Cand temperatura incepe sa scada simtitor, este nevoie sa faci cateva schimbari si sa te asiguri ca alegi incaltarile potrivite pentru zile reci. Indiferent daca esti in cautarea unui look casual sau elegant, poti opta pentru:
Botine sau ghete, indiferent de model
Important este ca incaltamintea pe care o alegi in lunile racoroase de toamna sa iti acopere glezna. Indiferent daca sunt sport, cu toc sau cu platforma, ghetele de dama sunt de nelipsit in aceasta perioada.
Cizme casual sau cu toc
Exista cizme de dama numai bune pentru sezonul de toamna-iarna, impermeabile si comode, care asigura confort termic fara a supraincalzi piciorul.cizmele scurte sunt ideala pentru iesirile cu fetele in orasAlege o pereche de cizme din piele naturala intoarsa si o iesi in evidenta prin eleganta si stilO pereche de ghete din piele naturala o sa-ti ofere intotdeauna siguranta

Alege o pereche de ghete din piele naturala cu platforma pentru a fi la intaltime toamnaNu neglija sa alegi o pereche de cizme scurte din piele naturala atunci cand iesi la plimbare toamna tarziuAlege o pereche de cizme scurte din piele naturala pentru a iesi in evidenta

2.Pantofi de toamna pentru barbati

Dubiile referitoare la tinuta ideala pentru un anumit sezon nu sunt caracteristice numai doamnelor. Deseori, se poate intampla si ca barbatii sa fie nehotarati in ceea ce priveste imbracamintea sau incaltamintea pe care ar trebui sa o poarte. La fel ca in cazul femeilor, cel mai important lucru este ca pantofii de toamna sa asigure confort si impermeabilitate.

2.1.Incaltaminte barbateasca pentru zilele calde de toamna

In perioada din an cand temperatura ramane destul de ridicata, dar zilele nu mai sunt excesiv de calduroase, ca in lunile de vara, barbatii au la dispozitie doua variante de incaltari, in functie de tipul de tinuta pe care vor sa o adopte:
Incaltamintea casual, usoara si confortabila
Exista nenumarate modele de pantofi casual si sport barbatesti, potriviti pentru orice fel de varsta si gusturi. adidasii, de exemplu, sunt ideali pentru un look fresh. acestia raman mereu o prioritate pentru baieti si toti cei care prefera outfiturile la moda, care sunt, in acelasi timp, lipsite de formalitate.
Pantofii eleganti din piele naturala
In special la birou, este posibil ca tinutele casual sa nu fie prea bine vazute. In acest caz, din tinuta niciunui domn nu trebuie sa lipseasca pantofii barbatesti eleganti din piele naturala. Esential este sa fie impecabili si de buna calitate, deoarece reprezinta un element care atrage cu usurinta atentia, mai ales in contextele formale.

Alege mocasinii din piele naturala si o sa ai parte de confort si eleganta mereuO pereche de pantofi casual de barbati din piele naturala sunt alegerea ideala pentru o tinuta casual care iti ofera incredere
Ghetele de barbati din piele naturala iti dau confort si protectie pe toata durata zilei
O pereche de pantofi barbati eleganti din piele naturala iti ofera incredere atat la o tinuta office cat si la evenimenteAlege pantofii casual de barbati in weekend atunci cand iesi la primbarePantofi eleganti de barbati din piele naturala sunt ideal pentru oricine vrea sa impuna prin eleganta

2.2.Incaltaminte barbateasca pentru zilele reci de toamna

Inainte ca iarna sa isi intre complet in drepturi, temperatura este suficient de scazuta incat sa nu mai poti purta adidasi sau mocasini. In acest caz, poti opta pentru:
Ghete casual sau elegante
Nimeni nu spune ca ghetele pentru barbati pot fi purtate doar atunci cand iti permiti un look sport sau casual. Exista si modele elegante, pentru care poti opta atunci cand mergi la birou.
Bocanci usori
Ii poti folosi pentru a crea un look chic, semi-formal, in special daca esti atent la felul in care alegi restul accesoriilor, cum ar fi geanta sau rucsacul si toate acele detalii care te pot scoate din anonimat. De exemplu, curelele barbatesti din piele naturala pot face diferenta intre un outfit plin de personalitate si unul comun, lipsit de elemente originale.Curatarea incaltamintei este esentiala toamna atunci intemperiile vremii sunt persistentePantofii casual sau sport sunt ideali pentru plimbarile in natura toamna

Ghete sunt ideala atunci cand temperaturile scad sub limita inghetuluiGhetele de barbati iti dau siguranta si incredere atunci cand iesi in natura
Alege o pereche de pantofi casual de barbati din piele natura pentru promenadaIn concluzie, incaltamintea de toamna trebuie impartita in doua categorii: cea de la inceputul sezonului si cea purtata cand frigul se instaleaza treptat, inainte de sosirea iernii. Indiferent de perioada, insa, este important sa te orientezi inspre modele de calitate, rezistente la noroi si ploaie. Din acest punct de vedere, pielea naturala este de neinlocuit. Prin urmare, nu uita ca pantofii potriviti sunt esentiali pentru a te bucura de confort si plimbari cat mai lungi si placute!

Sursa foto: shutterstock.com
unsplash.com
pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *