Categorii
Ce purtam in functie de sezon? Incaltamintea potrivita pentru tine

Stilul masculin – reguli de care NU TREBUIE sa mai tii cont!

Garderoba barbatilor, comparata cu cea a femeilor, detine mult mai putine piese vestimentare, fiind in principiu axata pe outfit-uri casual si lejere. Totusi, acest lucru nu inseamna ca domnii nu sunt atenti la imbracamintea pe care o aleg sau ca nu le place sa fie in pas cu moda.

Cuprins:

  1. Stilul masculin –  scurta istorie a importantei elegantei acestuia
  2. Stilul barbatesc – principalele mituri legate de frumusetea masculina
  3. Moda masculina – principalele stiluri vestimentare

1. Stilul masculin – scurta istorie a importantei elegantei acestuia

Pe Lavis.ro poti gasi pantofi din piele naturala de barbati ce pot fi asortati stilului tau masculin
Indiferent de perioada istorica vestimatia masculina s-a adaptat

Incepand chiar cu anii ‘30, caracteristica principala a tinutelor masculine a fost eleganta. Inainte de aceasta perioada, nu se punea un accent puternic pe vestimentatia barbateasca, iar aceasta transformare apare ca o inovatie in moda. Pentru ca diversitatea materialelor si a culorilor nu era foarte extinsa, domnii puneau accent foarte mare pe croiala si pe detalii. Se considera ca anumite calitati ale unui barbat, ca aerul relaxat si increderea de sine, se observau din cusaturile costumului pe care il purta. Anii ‘40 aduc in moda barbateasca vesta in caroruri purtata peste camasa si palaria care devine semn distinctiv intre clasele sociale.

Ca o ruptura de la eleganta clasica a anilor anteriori, stilul biker isi face simtita prezenta in anii ‘50 prin jeansi, tricouri albe, geci din piele, pantofi din piele pentru barbati si tenisi. Cu toate ca nu se renunta inca la costumele elegante, aceasta influenta se va vedea mai tarziu, in anii ‘60 -’65, cand perioada disco incepe sa ia o foarte mare amploare. Bluzele mulate, maletele si pantalonii stramti in culori neobisnuite sunt cele mai comune alegeri ale barbatilor.

In plina ascensiune a acestei perioade vin anii ‘70, anii perucilor foarte bogate si colorate. Moda disco este definitorie pentru barbati, pentru ca le-a permis evadarea din costumul binecunoscut. Aceasta perioada este caracterizata prin purtarea constanta a ochelarilor de soare, pantofilor cu platforma si a pantalonii clopot. Pe aceeasi nota vestimentara vor veni si anii ‘80, unde comoditatea este cuvantul de ordine. Se purtau foarte mult sacourile albe, asortate cu bluze pe corp in culori inchise si cravatele accesorizate neglijent.

Anii ‘90 si 2000 au reprezentat o catastrofa din punct de vedere vestimentar, iar moda barbateasca a inceput sa isi revina odata cu sfarsitul anului 2015, cand au revenit in tendinte accesorii vestimentare retro combinate cu cele moderne.

2. Stilul barbatesc – principalele mituri legate de frumusetea masculina

Pentru ca moda masculina a evoluat foarte mult, iar purtarea anumitor piese sau accesorii vestimentare a devenit mult mai permisiva, exista cateva reguli de care nu mai ai nevoie si care, in zilele noastre, au ajuns sa fie considerate mituri:

Pe Lavis.ro poti gasi pantofi casual din piele naturala de barbati ce pot fi asortati stilului tau business casual
Indiferent de mituri alege sa porti imbracamintea preferata asortata incaltamintei din piele naturala
  • Asortarea cravatei si a curelei

Diversitatea este cuvantul cheie a prezentului. In primul rand, cravata a ajuns sa fie purtata la tinute elegante, de gala, si foarte putin accesorizata la cele de zi cu zi. Cu toate acestea, nu este nevoie ca ea sa fie asortata la cureaua pantalonilor, tocmai pentru a se pastra un aer lejer al tinutelor

  • Tenisii nu pot fi integrati in tinute elegante

Daca vrei sa iesi in evidenta cu o tinuta speciala, iar evenimentul la care participi iti permite sa jonglezi cu stilurile vestimentare, poti alege tenisi sau pantofi casual pentru barbati si sa ii integrezi la un sacou si o pereche de pantaloni eleganti.

  • Dungile orizontale trebuie evitate

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute mituri despre garderoba masculina. Totusi, dungile orizontale sunt o alegere perfecta, in special pentru barbatii care au o silueta supla, pentru ca ii ajuta la proportionarea mai buna a corpului. Daca faci parte din aceasta categorie, evita negrul si apeleaza la dungi in culori deschise.

3. Moda masculina – principalele stiluri vestimentare

Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele naturala de barbati ce pot fi asortata stilului tau business casual
Indiferent de situatie iti recomandam o tinuta lejera

Este important ca barbatii sa cunoasca principalele stiluri vestimentare care ii vor ajuta sa arate impecabil in orice situaite.

  • Stilul casual

Moda masculina casual este printre cele mai intalnite alegeri ale barbatilor datorita lejeritatii pe care aceasta o ofera. Este o granita intre stilul sport si cel elegant, caracterizata prin purtarea jeansilor, a puloverelor, tricourilor cat mai simple, a sandalelor pentru barbati, a tenisilor si a ghetelor.

  • Smart casual

In ceea ce priveste stilul smart casual, este o denumire care poate fi folosita pentru tinutele office. Barbatii trebuie sa apeleze la haine in care sa arate ingrijiti si prezentabili, fara a parea prea rigizi. Este necesar sa eviti purtarea blugilor sau a pieselor sport si sa te axezi pe cele mai apropiate stilului business.

Asadar, stilul masculin este la fel de variat si de important ca cel feminin. Ia in considerare sfaturile de mai sus si acorda o atentie mai mare detaliilor vestimentare!

Sursa foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *