Categorii
Incaltamintea din piele naturala

PIELEA NATURALA – Ce sa NU FACI pentru a avea incaltamintea perfecta pentru mult timp!

Incaltamintea din piele naturala este foarte ravnita deoarece este calitativa si rezistenta in timp. Oricine isi doreste o pereche de pantofi sau de ghete durabile, care sa-si pastreze aspectul impecabil pentru foarte multi ani, alege o pereche de incaltari din acest material. Cu toate acestea, daca nu stii sa ingrijesti corect pantofii din piele, este foarte posibil ca aspectul lor sa se deterioreze de-a lungul anilor.

In primul rand, te poti confrunta cu pete persistente sau cu craparea pielii, ceea ce poate face ca incaltamintea respectiva sa nu mai poata fi purtata, deoarece acestea sunt doua efecte ireparabile. Prin urmare, trebuie sa alegi cu mare grija modalitatile de curatare ale pielii pentru a te bucura cat mai mult timp de pantofii preferati.

Cuprins

  1. Cu ce NU se curata pielea naturala?
  2. Cum se ingrijeste pielea naturala?
  3. Pielea naturala- Sfaturi pentru intretinerea pantofilor din piele

1. Cu ce NU se curata pielea naturala?

De cate ori ai fost indrumat sa-ti cureti ghetele din piele cu otet sau cu bicarbonat de sodiu pentru a elimina petele in profunzime? Foarte multi oameni aleg sa-si intretina incaltamintea din piele cu solutii foarte puternice, care pot afecta in mod ireversibil materialul. Acest lucru se intampla adesea din lipsa de informatii corecte si din dorinta de a gasi cat mai usor o solutie de curatat pielea naturala in mod miraculos.

In cazul in care iti doresti sa-ti ingrijesti incaltamintea din piele in mod corect, trebuie sa stai cat mai departe de urmatoarele modalitati de curatare:

  •       Otet

Chiar daca foarte multa lume stie faptul ca otetul curata ghetele sau pantofii din piele intoarsa, trebuie sa iei la cunostinta faptul ca aceasta solutie nu este cea mai potrivita. Chiar daca reuseste sa scoata petele impregnate in piele, acest lucru nu inseamna ca este modalitatea potrivita de a obtine pantofii de femei sau barbati curati si impecabili. Otetul este mult prea puternic si agresiv pentru acest material atat de bland, ceea ce ar putea conduce la asprirea materialului.

Cu toate ca este mai rezistenta pielea trebuie intretinuta
Anumite tipuri de piele trebuie intretinute cu substante speciale pentru a le prelungi durabilitatea si eleganta.

Bicarbonat de sodiu

Daca detii o pereche de pantofi albi, din piele naturala, atunci poti utiliza bicarbonat de sodiu pentru a-i curata. In schimb, daca ai doar incaltaminte in nuante inchise, nu este permis sa aplici acest praf pe pantofii casual barbatesti deoarece i-ar putea decolora si strica in mod ireparabil. Prin urmare, retine ca bicarbonatul este adecvat doar pentru incaltarile deschise la culoare.

  •       Ulei de masline

Uleiul de masline are puterea si menirea de a inmuia pielea incaltarilor mai vechi. Cu toate acestea, ai grija pe ce tipuri de piele naturala aplici acest ulei. Fii foarte atent, intrucat uleiul aplicat de ghetele feminine din piele intoarsa ar putea provoca pete care nu mai pot fi scoase nici cu cele mai puternice solutii. Asadar, daca iti doresti cizme mai moi la atingere, aplica ulei de masline, insa doar pe cele lacuite din piele de sarpe sau de caprioara.

  •       Pudra de talc

Foarte multe persoane considera ca pudra de talc absoarbe grasimile prezente pe diferite perechi de incaltari din piele. Daca te gandesti sa aplici aceasta pudra pe ghetele sau cizmele tale din piele intoarsa, pregateste-te deoarece vei ramane cu cateva pete albe, greu de eliminat. Prin urmare, renunta la aceasta solutie inainte de a regreta!

  •       Pasta de dinti

Chiar daca pasta de dinti poate albi bijuteriile din argint, acest lucru nu se aplica si in ceea ce priveste intretinerea incaltamintei din piele. Daca incerci sa freci incaltarile din piele cu pasta de dinti, vei putea avea o surpriza de proportii. Pete albe pe toata suprafata incaltamintei, prezente in striatiile materialului. Astfel, decat sa strici perechea preferata de pantofi, mai bine cureti cu alte solutii.

  •       Zeama de lamaie

Zeama de lamaie reprezinta un aliat puternic pentru persoanele care vor sa indeparteze anumite pete de murdarie, insa acest lucru trebuie sa fie valabil doar in zona bucatariei. In ceea ce priveste dressing-ul din casa, lamaia nu are ce cauta! De ce? Lamaia are proprietati foarte puternice de eliminare a petelor de grasime sau de murdarie, insa aceasta zeama aplicata pe diferite tipuri de piele naturala poate cauza rigiditate dupa care rupere.

Intainte de a depozita incaltamintea din piele asigurate ca aceasta a fost curata
Incaltamintea din piele trebuie sa fie curatata si intretinuta inainte sau dupa fiecare purtare precum si dupa trecerea sezonului

  Faina

Multi oameni folosesc faina la fel precum pudra de talc, crezand ca absoarbe grasimea intr-un mod fascinant. Adevarul este ca faina nu are aceasta putere, mai ales in ceea ce priveste petele adanci si exista un risc crescut ca pantofii din piele intoarsa sa ramana albi din cauza acesteia. Mai bine apa sau produse speciale.

Prin urmare, circula o multime de sfaturi eronate legate de curatarea pielii naturale. Chiar daca iti este recomandata una dintre variantele prezentate mai sus, refuza politicos si orienteaza-te doar spre produsele din comert realizate in mod special pentru ingrijirea acestui tip de incaltaminte sau spre metodele care la tine chiar au dat roade. Nu avea incredere in toate trucurile care circula in popor deoarece acestea pot face uneori mai mult rau decat bine.

2. Cum se ingrijeste pielea naturala?

Acum ca ai aflat care sunt ideile de ingrijire ale incaltamintei din piele pe care nu trebuie sa le iei in considerare, trebuie sa afli si care sunt cele mai eficiente solutii in acest sens. Astfel, daca nu mai poti purta pantofii preferati din cauza murdariei depozitate pe acestia, urmeaza unul dintre sfaturile de mai jos si te vei putea bucura din nou de o tinuta realizata cu ajutorul lor.

Iata sfaturile specialistilor cu privire la intretinerea si curatarea pielii naturale:

  •       Carpa

In cazul in care incaltamintea nu prezinta cine stie ce murdarie, parcurge toata suprafata incaltarilor cu o carpa moale si vei vedea ca pantofii preferati isi vor recapata luciul specific in doar cateva momente. Aceasta este cea mai simpla metoda pe care sa o aplici inainte de toate celelalte.

  •       Apa

Oricand simti nevoia sa-ti lustruiesti pantofii, foloseste apa cu incredere. Umezeste o carpa moale in apa si incepe sa freci toata suprafata incaltarilor. In acest fel scapi de praful acumulat la ultima plimbare pe strada si elimini si petele superficiale. Prin urmare, apa este un aliat de nadejde in lupta contra pantofilor casual feminini sau pentru barbati neingrijiti si inestetici.

ghetele trebuiesc curatate dupa fiecare purtare
Cea mai usoara metoda de intretinere a pielii este cu o carpa usor umeda cu apa

Apa si sapun

In cazul in care te bucuri de o pereche de cizme din piele naturala care s-a murdarit de la sarea de pe strada, trebuie doar sa folosesti apa si sapun. Imediat cum ajungi acasa si observi ca ai pete albe pe incaltaminte, lustruieste bine pantofii cu sapunul, dupa care sterge-i cu ajutorul unei carpe umezite bine. Vei vedea ca rezultatul va fi cel dorit.

  •       Perie

Pantofii din piele intoarsa trebuie curatati doar cu ajutorul unor perii special concepute pentru acestia. Indiferent ca vrei sa scapi de petele de noroi, de cele de la sarea specifica iernii sau de praf, lustruieste pantofii cu aceasta perie prin intermediul unor miscari circulare. Repeta pana cand observi ca incaltarile isi revin la forma initiala.

  •       Solutii speciale

In cazul in care incerci toate metodele prezentate mai sus si niciuna nu da rezultatul mult visat, este timpul sa incerci solutiile din comert realizate pentru astfel de probleme. Ele sunt concepute pentru toate tipurile de murdarie, astfel incat poti avea siguranta reobtinerii aspectului nou al pantofilor.

Dupa cum vezi, daca nu mai esti multumit de aspectul estetic al incaltarilor tale din piele naturala, trebuie doar sa aplici una dintre metodele prezentate mai sus iar problema va fi ca si rezolvata. Este foarte usor, rapid si accesibil sa-ti cureti pantofii in mod corect, asa ca nu mai trebuie sa stai pe ganduri, ci sa te pui chiar acum pe curatat pentru ca rezultatul va fi unul neasteptat de frumos.

3. Pielea naturala- Sfaturi pentru intretinerea pantofilor din piele

Nu este deloc usor sa intretii o pereche de pantofi din piele, fiindca acest material este pretentios si necesita o ingrijire aparte, mult mai calitativa comparativ cu celelalte tipuri de pantofi. Cu alte cuvinte, daca tenisii din material textil ii speli la masina de spalat, nu poti face acelasi lucru si cu incaltarile din piele. Astfel, trebuie sa fii foarte atent la modul in care ai grija de perechile tale de incaltaminte, mai ales daca iti doresti sa te bucuri cat mai mult timp de acestea.

Foloseste o crema hidratanta pentru a pastra elasticitatea pantofilor tai
Cremele de pantofi ajuta la hidratarea pielii si ii reda elasticitatea si stralucirea

Recomandari cu privire la intretinerea pantofilor din piele naturala de calitate superioara:

  •       Foloseste o crema hidratanta

Pielea naturala poate imbatrani chiar daca se afla sub forma unor perechi de incaltaminte. Pentru a evita crapaturile materialului, este recomandat sa folosesti o crema hidratanta pentru incaltarile de acest fel, care sa inmoaie materialul si sa-l faca mai flexibil. In caz contrar, pantofii sau ghetele preferate nu pot avea o durata prea lunga de viata deoarece materialul devine rigid la un moment dat si se rupe.

Crema hidratanta poate fi aplicata si pe gentile din piele deoarece si acestea necesita o ingrijire ceva mai speciala.

  •       Foloseste crema de papuci

Crema de papuci este special conceputa pentru a hrani pielea in profunzime si pentru a o ajuta sa straluceasca la fel ca la inceput. Daca adori ca incaltarile sa reprezinte punctul de atractie al unei tinute gandite de tine, atunci nu mai trebuie sa amani momentul lustruirii acestora. Foloseste crema ori de cate ori simti nevoia de un plus de luciu si culoare.

Ai foarte mare grija, intrucat pantofii din piele intoarsa necesita o crema de pantofi special realizata. Nu aplica niciodata crema de pantofi normali pe acest tip de incaltaminte pentru ca exista un risc crescut de aparitie a unor pete.

  •       Sterge-i zilnic

Pantofii stersi zilnic sunt mult mai rezistenti in timp. In momentul in care cureti in mod regulat incaltarile, contribui substantial la durata acestora de viata. Murdaria si praful pot conduce la ruperea materialului, iar ingrijirea constanta ii tine cat mai departe de aceasta problema.

In plus, daca faci acest lucru zi de zi te poti mandri cu un look ingrijit, extrem de ravnit in societatea actuala. Nu iesi niciodata cu incaltamintea murdara din casa pentru ca acest lucru nu te ajuta sa creezi o impresie buna printre cei apropiati.

  •       Nu-i spala la masina de rufe

Pantofii din piele naturala nu trebuie curatati la masina de spalat rufe pentru ca ea le poate rupe materialul sau ii poate deteriora foarte tare. Astfel, este de preferat sa eviti aceasta modalitate de ingrijire a incaltamintei si sa te axezi doar pe lustruirea manuala, ea fiind cea mai sigura optiune.

In cazul in care iti doresti sa incalti o anumita pereche de ghete, insa nu ai timp sa-i cureti cu mana, nu te gandi sa-i introduci la un program scurt la masina de spalat pentru ca vei ajunge sa regreti decizia luata. Este mult mai intelept sa amani momentul ingrijirii acestora si sa te orientezi spre o alta pereche de incaltaminte potrivita sezonului.

Pielea intoarsa este mai sensibila si necesita atentie in plus
Pielea intoarsa trebuie intretinuta cu mai multa atentie pentru a-i pastra calitatile un timp indelungat

  Depoziteaza-i in cutii

Este de preferat ca toate incaltarile tale sa aiba un loc special in casa, unde sa fie depozitate in cutii. Astfel, vei prelungi cu mult durabilitatea acestora in timp, ceea ce este un lucru extraordinar. Nu-i mai lasa in pantofar sau pe holul de la intrarea in casa, deoarece se pot murdari sau rupe din greseala.

In cazul in care locuinta ta nu dispune de un dressing, ia in calcul transformarea unui dulap intr-un pantofar care sa-ti permita aranjarea cutiilor cu pantofi dupa bunul plac. Asaza-i pe categorii si vei vedea ca nu va fi foarte dificil sa-i gasesti atunci cand ai nevoie de ei.

  •       Spala sireturile separat

Specialistii recomanda sa speli sireturile in mod separat fata de incaltaminte, mai ales daca iti doresti sa te bucuri de o pereche de ghete sau de tenisi cu adevarat curati. Acest lucru se aplica indiferent de tipul incaltamintei si trebuie respectat cu sfintenie, mai ales daca incaltarile zilnice au sireturi albe, care se murdaresc repede.

In cele din urma, ai grija de incaltarile tale la fel cum ai de tine, fiindca doar asa poti economisi sume mari de bani, crescand si rezistenta in timp a modelelor de incaltaminte pe care le ai deja. Fii foarte atent la tehnicile de ingrijire pe care le pui in practica si asigura-te ca acestea nu pot face mai mult rau decat bine incaltarilor tale. Acorda o importanta sporita acestui tip de material, intrucat este de o calitate superioara rar intalnita.

Sursa foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *