Categorii
Ce purtam in functie de sezon? Incaltamintea potrivita pentru tine

Stilul casual – secretul tinutelor relaxate, dar de efect

Daca iti doresti sa fii la moda, alege cele mai in tendinte piese. Daca vrei sa fii intotdeauna elegant si stilat, alege, fara teama, imbracamintea casual.

Adesea, acest stil ridica un semn de intrebare, atat pentru femei, cat si pentru babrati. ”Ce este imbracamintea casual?”, ”Cand o poti purta?”, ”Blugii se incadreaza?”. Vei afla raspunsul la toate aceste intrebari in paragrafele de mai jos.

Pana la sfasitul articolului, vei fi, cu siguranta, maestrul stilului casual.

Cuprins

1.Ce inseamna stilul casual?

2.Cand este in regula sa adopti stilul casual?

3.Cand sa nu porti stilul casual?

4.Variatiuni ale stilului casual

4.1.Casual simplu

4.2.Smart casual

4.3.Business casual

5.Stilul casual – do’s and don’ts

1.Ce inseamna stilul casual?

Termenul de imbracaminte “casual” nu are o definitie exacta, fiind unul dintre cuvintele utilizate in mod excesiv atunci cand vine vorba de moda. Pentru cei care nu s-au mai intalnit cu acest stil pana acum, acesta se poate referi la o gama intreaga de piese vestimentare si incaltaminte, incepand cu pantalonii de trening si adidasii de sala, pana la pantaloni chino si sacou. Cu toate acestea, pentru a fi mai usor de inteles, tinuta casual, mai mult decat orice altceva, ar trebui sa insemne un mod informal, dar elegant de a te imbraca.

De asemenea, exista si variatiuni ale acestui stil, de la cea simpla, cunoscuta in mod general, la smart sau business casual, moda ce este folosita la fel de mult atat de femei, cat si de barbati.

Nu este atat un cod vestimentar, cat o atitudine si o abordare personala a hainelor. Stilul casual este o adevarata arta, care, odata stapanita, te va ajuta sa fii mereu imbracat corect indiferent de ocazie.

2.Cand este in regula sa adopti stilul casual?

Cea mai mare parte a vietii o petreci in haine relaxate – cand mergi la cumparaturi, cand iesi in oras pentru a lua pranzul, cand mergi la o plimbare sau la picnic. Pe scurt, poti alege stilul casual pentru momentele de rutina. Cu toate acestea, doar pentru ca este ceva ce faci in fiecare zi, nu inseamna ca trebuie tratat cu mai putina grija decat evenimentele mai formale.

De altfel, exista variatiuni ale stilului casual care pot fi cu usurinta adaptate pentru mersul la birou sau petreceri.

Esenta stilului casual este adaptabilitatea. O pereche de pantaloni chinos, o camasa plus o pereche de pantofi sport pentru barbati si niste blugi cu un tricou simplu, un sacou si o pereche de pantofi cu toc pentru femei ar trebui sa fie suficient pentru a te purta de la masa de pranz la o seara in oras cu prietenii.

Din acest motiv, stilul causal nu trebuie confundat cu hainele de sala sau cea de plaja. Imbracamintea de acest tip iti permite sa creezi tinute smart si elegante, fara a compromite, insa, confortul si fara sa para ca ai incercat prea tare.

3.Cand sa nu porti stilul casual?

Cand vine vorba de a nu purta imbracaminte casual, regula este foarte simpla: atunci cand codul vestimentar prevede altfel. Si, daca nu este specificat unul, de cele mai multe ori, este implicit prin natura evenimentului. De exemplu, o petrecere cocktail necesita un costum si incaltari elegante sau o rochie eleganta si pantofi cu toc. In mod similar, nuntile sau balurile sunt contexte in care stilul casual se incadreaza mai greu.

Cu toate acestea, lucrurile nu sunt chiar ”batute in cuie”. In functie de anumite elemente, poti alege outfituri casual si pentru evenimentele, care, in mod traditional, sunt formale. Spre exemplu, o nunta la piscina in toiul verii sau pe malul marii, va permite, cel mai probabil, o tinuta mai relaxata, atat pentru dame, cat si pentru barbati.

Ai grija, totusi, sa respecti codul vestimentar impus, daca acesta exista. A nu te conforma inseamna lispa de respect si de maniere, nu atat fata de ceilalti invitati, cat fata de gazda.

4.Variatiuni ale stilului casual

Acest stil este, poate, cel mai versatil dintre toate cele existente, motiv pentru care din el s-au desprins mai multe variatiuni ce pot fi purtate in diferite situatii.

4.1.Casual simplu

Casual este look-ul cel mai relaxat pe care il poti adopta. Nu inseamna neaparat ca poti purta orice. Daca primesti o invitatie pe care scrie “casual”, probabil nu este o idee buna sa apari in hainele de sala, ci inseamna ca nu exista formalitati.

Pentru barbati, printre piesele de acest tip se numara tricourile, pantalonii scurti, pantofii casual si sport masculini, geci din denim, blugi, chiar si cei cu rupturi, si asa mai departe.

Pentru femei, se includ in aceasta categoria pantalonii scurti, blugii, tricourile, maiourile, poate chiar si colantii, daca sunt purtati corect, si anume, cu bluze care acopera posteriorul. In ceea ce priveste incaltamintea de dama, poti alege sandale joase, balerini, tenisi si chiar papuci de strada, dar evita modelele din plastic sau cauciuc.

Stilul casual este cel mai relaxant insa unele reguli trebuie respectate

Stilul casual este ideal la orice ora din zi atat pentru barbati cat si pentru femei

Daca stilul casual este preferatul tau atunci alege-l

Cu stilul casual poti asorta incaltaminte din piele naturala

Incaltamintea casual este usor confortabila, usor de purtat si de asortat

Stilul casual presupune sa alege o incaltaminte casual din piele naturala, fie ca sunt pantofi sau sandaleIncalta-te casual din piele naturala si o sa ai parte de confort si siguranta pe tot parcursul zileiPe Lavis.ro gasesti incaltaminte casual din piele naturala la preturi decentePantofii casual sunt ideal in zilele calduroase de varaPantofii casual din piele naturala iti ofera confort si incredere pe toata durata zileiLa barbati incaltamintea casual din piele natura le ofera confort si incredere pe toata durata zileiAlege Lavis.ro pentru ati completa tinuta cu o pereche de pantofi casual din piele naturala pentru barbatiIncaltamintea casual din piele naturala pentru barbati este potrivita pentru toata durata zilei, fie ca esti la birou sau la o intalnire cu prietenii
Alege incaltaminte casual din piele naturala pentru a beneficia de confort si incredere pe toata durata zilei

4.2.Smart casual

Una dintre cele mai populare variatiuni este cea smart casual. Se poate considera ca este un stil intermediar intre cel casual de strada si cel business casual, care este mai formal. Este potrivit pentru orice fel de ocazii, iar tinutele pot fi alcatuite din articole de baza in linii si culori simple.

Smart casual pentru barbati

Smart casual pentru barbati poate fi reprezentant de o tinuta formata din o pereche de blugi slim, inchisi la culoare, un sacou si ghete masculine. De altfel, se potriveste si o pereche de chinos, o camasa cu imprimeu si o jacheta bomber.

Imbracat corect, acest look poate fi adoptat in activitatile de zi cu zi, la birou sau chiar in contexte formale cand trebuie sa te imbraci frumos. La o seara in oras, vei arata fabulos. Intr-o intalnire de afaceri, vei arata indraznet si increzator. Oriunde vei merge, vei impresiona prin alegerile tale vestimentare.

Un outfit smart casual pentru un barbat este orice este mai elegant decat un trening, dar mai putin formal decat un costum. Daca iti doresti un astfel de look, alegerile tale nu trebuie sa fie limitate de un set de reguli. O astfel de tinuta trebuie sa fie versatila, eleganta si potrivita pentru orice ocazie.

Poate fi vorba despre un sacou, camasa, blugi si pantofi maro, dar si un tricou clasic, eventual un blazer pe deasupra si perechea perfecta de tenisi.

Smart casual pentru barbati poate fi reprezentant de o tinuta formata din o pereche de blugi slim, inchisi la culoare, un sacou si incaltaminte casual din piele naturala

Smart casual pentru barbati poate fi reprezentant de o tinuta formata din o pereche de blugi slim, inchisi la culoare, un sacou si incaltaminte casual din piele naturalaUn outfit smart casual pentru un barbat este orice este mai elegant decat un trening, dar mai putin formal decat un costum. Daca iti doresti un astfel de look, alegerile tale nu trebuie sa fie limitate de un set de reguliSmart casual pentru barbati poate fi reprezentant de o tinuta formata din o pereche de blugi slim, inchisi la culoare, un sacou si incaltaminte casual din piele naturalaSmart casual pentru barbati poate fi reprezentant de o tinuta formata din o pereche de blugi slim, inchisi la culoare, un sacou si incaltaminte casual din piele naturalaSmart casual pentru barbati poate fi reprezentant de o tinuta formata din o pereche de blugi slim, inchisi la culoare, un sacou si incaltaminte casual din piele naturala

Smart casual pentru femei

Pentru femei, smart casual este un stil vestimentar putin ambiguu, care presupune piese alese, dar relaxate. Asadar, pentru obtinerea unui look perfect, cuvantul de baza este echilibru.

Atunci cand te imbraci in acest stil pentru o ocazie, incearca sa alegi articole care au un aspect elegant, dar sunt confortabile.

In randul doamnelor, stilul este unul standard. Este intalnit si acceptat la multe evenimente, inclusiv petreceri, nunti, intalniri de afaceri. Bineinteles, ocazia te poate ghida in alegerea hainelor, asadar, cand planuiesti ce vei purta, tine cont de loc, invitati si eveniment.

Spre exemplu, daca trebuie sa mergi la restaurant pentru a sarbatori o zi de nastere, exista o multime de outfituri pe care le poti purta care sa fie potrivite si carora sa nu le lipseasca chic-ul. Pentru look-ul ideal, combina piesele clasice, precum o pereche de pantaloni sau blugi negri, cu unele mai indraznete, precum o bluza cu umerii goi sau un tricou cu unele accente colorate. De asemenea, poti sa aduci elementul casual prin incaltaminte, daca alegi sa porti la o rochie eleganta o pereche de tenisi sau sneakersi.

Ca si la domni, stilul poate fi adoptat si pentru evenimente formale, dar poate fi dificil sa faci alegerile corecte. Pentru nunta, poti opta pentru o rochie chic intr-o croiala confortabila. La aceasta, asorteaza pantofi cu toc si accesorii casual. Ca alternativa, o optiune excelenta ar putea fi o salopeta cu pantofi cu toc sau o pereche de pantaloni stylish cu niste sandale colorate.

Spre deosebire de evenimentele speciale, tinutele de zi cu zi sunt foarte usor de creat, data fiind flexibilitatea de care dispui. Asadar, orice, de la pantaloni si un top, la o fusta pana la genunchi si un pulover, functioneaza.

Atunci cand te imbraci in acest stil pentru o ocazie, incearca sa alegi articole care au un aspect elegant, dar sunt confortabile. Spre exemplu pe Lavis.ro pot gasi incaltaminte casual de dama din piele naturalaIn randul doamnelor, stilul casual este unul standard. Este intalnit si acceptat la multe evenimente, inclusiv petreceri, nunti, intalniri de afaceri. Pentru femei, smart casual este un stil vestimentar putin ambiguu, care presupune piese alese, dar relaxate. Asadar, pentru obtinerea unui look perfect, cuvantul de baza este echilibru. Atunci cand te imbraci smart casual pentru o ocazie, incearca sa alegi articole care au un aspect elegant, dar sunt confortabile. Pentru femei, smart casual este un stil vestimentar putin ambiguu, care presupune piese alese, dar relaxate. Asadar, pentru obtinerea unui look perfect, cuvantul de baza este echilibru. In randul doamnelor, casual este unul standard. Este intalnit si acceptat la multe evenimente, inclusiv petreceri, nunti, intalniri de afaceri. Bineinteles, ocazia te poate ghida in alegerea hainelor, asadar, cand planuiesti ce vei purta, tine cont de loc, invitati si eveniment.

4.3.Business casual

Principala problema cu business casual, asa cum este cu intregul stil, este lipsa unei definitii generale. Acest lucru poate deveni frustrant pe masura ce mai multe birouri adopta un cod vestimentar business casual sau chiar unele variante mai relaxate, cum este smart casual. Cu toate acestea, exista cateva reguli nescrise care se aplica.

In mod tipic, business casual inseamna fara blugi, fara pantaloni scurti, fara rochii sau fuste mini pentru femei, cravata este optionala pentru barbati. Regulile acestui stil arata, mai degraba, ce sa nu faci, desi se presupune ca ar trebui sa te ghideze pentru a obtine un aspect profesional.

Business casual pentru barbati

Ce inseamna business casual pentru barbati? Ei bine, linia dintre acest stil si cel office se trage intre a purta sau nu cravata. Dar fiecare loc de munca este diferit, asadar s-ar putea sa intalnesti o multime de variatiuni a ceea ce este sau nu considerat business casual. Piesele care nu trebuie sa lipseasca din garderoba pentru un astfel de stil sunt:

  • camasi si tricouri polo – daca vrei sa mergi la sigur, alege intotdeauna una dintre aceste variante. In general, cele mai potrivite sunt camasile colorate cu maneca lunga. Desi ar parea ca nu este foarte casual, lipsa cravatei va face tinuta sa para mai relaxata. Ca alternativa in zilele calde, camasile si tricourile polo cu maneci scurte sunt acceptate;
  • sacou – pentru ca sacourile sunt la ele acasa in birou, desi nu sunt mereu necesare, poti alege sa porti unul sau, daca nu, o jacheta, pentru a adauga un element office tinutei. Acest tric este util in acele situatii in care te temi ca tinuta ta este prea relaxata pentru birou. In general, culorile precum gri, negru sau albastru sunt sigure;
  • pulovere – alege-le pe cele cu o tesatura fina, care pot fi purtate peste camasa, lasand gulerul la vedere, pentru un look mai office;
  • pantaloni – sunt partea cea mai grea. Unele birouri permit blugii, dar, pentru a fi sigur, ramai la chinos si pantaloni clasici. Acestia sunt piese esentiale pentru tinutele business casual, potrivindu-se atat cu camasile formale, cat si cu cele mai relaxate. Incearca sa eviti culorile prea tipatoare si rezuma-te la nuante inchise de gri si albastru sau negru;
  • pantofi – o pereche de mocasini din piele sau ghete barbatesti sunt alegerea perfecta.

Ce inseamna business casual pentru barbati? Ei bine, linia dintre acest stil si cel office se trage intre a purta sau nu cravata.

Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele naturala business casual pentru barbati cat si pentru femei

Ce inseamna business casual pentru barbati? Ei bine, linia dintre acest stil si cel office se trage intre a purta sau nu cravata

Pe Lavis.ro gasesti incaltaminte din piele natural atat de barbati cat si de femei ce poate fi asortata situlului tau business casualCe inseamna business casual pentru barbati? Ei bine, linia dintre acest stil si cel office se trage intre a purta sau nu cravataCe inseamna business casual pentru barbati? Ei bine, linia dintre acest stil si cel office se trage intre a purta sau nu cravataPe Lavis.ro gasesti incaltaminte din piele naturala de barbati sau de femei ce pot fi asortate stilului tau business casualCe inseamna business casual pentru barbati? Ei bine, linia dintre acest stil si cel office se trage intre a purta sau nu cravataPe Lavis.ro gasesti incaltaminte din piele naturala de barbati sau de femei ce pot fi asortate stilului tau business casualCe inseamna business casual pentru barbati? Ei bine, linia dintre acest stil si cel office se trage intre a purta sau nu cravataPe Lavis.ro gasesti incaltaminte din piele naturala de barbati sau de femei ce pot fi asortate stilului tau business casualCe inseamna business casual pentru barbati? Ei bine, linia dintre acest stil si cel office se trage intre a purta sau nu cravataPe Lavis.ro gasesti incaltaminte din piele naturala de barbati sau de femei ce pot fi asortate stilului tau business casualCe inseamna business casual pentru barbati? Ei bine, linia dintre acest stil si cel office se trage intre a purta sau nu cravataPe Lavis.ro gasesti incaltaminte din piele naturala de barbati sau de femei ce pot fi asortate stilului tau business casual

Business casual pentru femei

Vestimentatia business casual pentru femei poate varia in functie de loc, profesie, birou sau anotimp. Cu toate acestea, piesele standard pentru un astfel de stil tind sa fie o colectie compusa din urmatoarele:

  • fuste si rochii pana la genunchi – desi cat de stramte si cat de lungi pot fi depinde de la birou la birou, in general, cele pana sau peste genunchi sunt sigure. Evita-le pe cele prea stramte sau prea scurte. In ceea ce priveste culorile, business casual nu impune restrictii;
  • pantaloni – pantaloni de costum sau cu cracul evazat/larg si chinos sunt potriviti. Pentru anumite locuri de munca, pot fi purtati si blugi, dar pentru siguranta, verifica inainte daca este permis. Panatalonii cu imprimeuri sau cei in culori aprinse sunt, in general, acceptat;.
  • sacouri si blazere – standard pentru birou, atat pentru barbati, cat si pentru femei, sacoul este o piesa clasica si care emana profesionalism, ce denota un simt vestimentar sofisticat. Este bine sa ai la indemana mai multe optiuni in culori neutre sau care nu atrag atentia, precum gri, negru, albastru inchis, sau chiar nuante indraznete;
  • bluze si camasi – particularitatile topurilor depind in functie de fiecare birou si de persoana care le poarta, dar cele care au o croiala simpla si care sunt potrivite formei corpului sunt intotdeauna alegeri bune;
  • incaltaminte – pantofi cu toc cu calcaiul acoperit, balerini sau mocasini sunt cele mai des intalnite modele. Evita, insa, sandalele si tenisii.

Vestimentatia business casual pentru femei poate varia in functie de loc, profesie, birou sau anotimp. Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele naturala de dama ce poate fi asortata stilului tau business casual Vestimentatia business casual pentru femei poate varia in functie de loc, profesie, birou sau anotimp. Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele naturala de dama ce poate fi asortata stilului tau business casual Vestimentatia business casual pentru femei poate varia in functie de loc, profesie, birou sau anotimp. Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele naturala de dama ce poate fi asortata stilului tau business casual Vestimentatia business casual pentru femei poate varia in functie de loc, profesie, birou sau anotimp.

5.Stilul casual – do’s and don’ts

Desi acestea ar putea varia, iata o lista cu principalele lucruri pe care sa le faci si pe care sa nu le faci cand adopti stilul casual:

DO: Alege articole care se potrivesc conformatiei tale si care iti pun in evidenta silueta, precum sacourile, jachetele si rochiile.

DON’T: Nu purta haine vechi, largi sau cu logo-uri. Pastreaza-ti tinutele curate si simple.

DO: Detine cateva perechi de pantaloni in culori neutre care sa mearga cu orice bluza, camasa sau tricou. Acest lucru te va ajuta sa economisesti, iar outfiturile tale vor arata perfect.

DON’T: Nu purta haine cu imprimeuri si accesorii prea mari.

In concluzie, stilul casual este potrivit pentru oricine, oricand. Daca urmezi cateva reguli simple si acorzi atentie pieselor pe care alegi sa le imbraci, vei arata intotdeauna elegant, dar relaxat si confortabil, totodata. Data viitoare cand mergi la cumparaturi, nu uita sa tii cont de regulile acestui cod vestimentar.

Surse foto: unsplash.com, pinterest.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *