Categorii
Ce purtam in functie de sezon? Incaltamintea potrivita pentru tine

Tinuta office – O cale sigura catre un look elegant si rafinat!

Indiferent de jobul pe care il ai, cu siguranta te-ai confruntat cu momente in care un outfit office a fost alegerea perfecta pentru a obtine o aparitie prezentabila si eleganta. Acest stil este ideal atat pentru femei, cat si pentru barbati, datorita caracteristicilor sale, care au un impact vizual considerabil si ofera, in acelasi timp, un aer rafinat. Insa, de multe ori, poate fi dificil sa combini elementele esentiale pentru a alcatui un look stilat si coerent din punct de vedere estetic. De aceea, este important sa ai in vedere cateva variante si posibilitati de la care poti porni in crearea unei tinute potrivite pentru tine.

Cuprins

  1. Tinute office de dama

1.1. Tinute office de vara

1.2. Tinute office de iarna

  1. Tinute office pentru barbati

2.1. Tinute office de vara

2.2.Tinute office de iarna

1. Tinute office de dama

Stilul office este preferatul multor femei, fiindca poate fi comod si distins in acelasi timp, daca este abordat intr-un mod optim. Acesta este recomandat atat pentru tinute de birou, cat si pentru alte ocazii, precum o intalnire de business, un interviu, un eveniment corporate sau alte contexte care necesita o anumita prestanta. Insa, ce secrete si sfaturi poti urma pentru a te asigura ca selectezi optiunile corecte pentru tine? In permanenta, trebuie sa tii cont de anotimp, vreme, temperatura de afara si modalitatea de transport pe care o alegi. Te poti baza pe cateva exemple pe care le poti pune in aplicare in functie de sezon si cu ajutorul carora vei reusi sa inventezi design-uri si outfit-uri senzationale.

Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele naturala de dama ce poate fi asortata stilului tau office
Stilul office este preferatul multor femei
Pe Lavis.ro gasesti incaltaminte din piele naturala de barbati sau de femei ce pot fi asortate stilului tau office
Tinuta office iti da incredere si lejeritate
Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele naturala de dama ce poate fi asortata stilului tau office
Pe langa tinuta office nu uita zambetul larg
Pe Lavis.ro gasesti incaltaminte din piele naturala de barbati sau de femei ce pot fi asortate stilului tau office
In zilele insorite stilul office iti sustine moralul
Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele naturala de dama ce poate fi asortata stilului tau office
Sitlul office iti poate da si senzualitate
Pe Lavis.ro gasesti incaltaminte din piele naturala de barbati sau de femei ce pot fi asortate stilului tau office
Stilul office iti asigura incredere

1.1.Tinute office de vara

Vara este o perioada iubita si apreciata de catre toata lumea, datorita faptului ca permite mai multe tipuri de combinatii vestimentare, lasand loc unei palete mai largi de alternative. Pe timpul acestor luni, poti jongla in voie cu numeroase articole pentru femei, de diferite materiale si culori. Daca nu stii de unde sa pornesti, este bine sa ai in vedere o serie de elemente principale cu care poti crea o tinuta office eleganta sau una business casual, fara prea mult efort:

  • Camasi sau bluze vaporoase

Camasile sau bluzele vaporoase sunt perfecte pentru acest anotimp, fiindca pot fi asortate cu o multime de alte piese vestimentare. Te poti orienta catre camasi realizate din materiale placute si prietenoase cu pielea – precum in sau bumbac – care sa poata fi purtate cu usurinta. Nuantele de alb si crem sunt ideale pentru zilele calduroase de vara, deoarece au un rol pozitiv in a combate disconfortul termic, ajutand la mentinerea unei temperaturi corporale optime. In mod cert ai observat ca, in anumite zone de pe Glob care se caracterizeaza printr-o astfel de clima torida, hainele sunt, de cele multe ori, deschise la culoare – acesta este un mic secret pe care il poti pune in aplicare in orice moment. De asemenea, bluzele vaporoase sunt o optiune excelenta, venind la pachet cu o varietate considerabila de modele si imprimeuri. Fie ca le preferi pe cele florale sau multicolore, fie ca vrei sa-ti indrepti atentia catre cele clasice, uni, important este ca toate acestea pot fi integrate usor in orice fel de outfit. Asadar, nu ezita sa descoperi care este croiala care te avantajeaza si cerceteaza variantele cu volanase, cu guler, evazate, drepte sau cu maneci bufante, pentru a vedea care sunt cele care ti se potrivesc. Nu te teme sa experimentezi diverse tipuri de croiuri – incearca intotdeauna lucruri noi, pentru ca este posibil sa gasesti articole care vor deveni preferatele tale!

  • Fuste

Vara este sezonul ideal pentru orice tip de fuste! Daca primavara, toamna sau iarna probabil preferi sa te orientezi catre tinute office mai cosy si mai calduroase, in lunile cu temperaturi ridicate poti imbraca o multime de modele inedite! Testeaza optiuni mini, midi sau maxi, stramte sau largi, in care sa te simti comod. Confortul este esential cand vine vorba despre alegerea unei fuste – dincolo de aspectul ei sau de sfaturile specialistilor, trebuie sa fii relaxata, indiferent de ceea ce porti!

  • Rochii

Rochiile sunt feminine, rafinate si perfecte pentru orice tinuta office de dama. Acestea pot fi integrate usor intr-un look ideal pentru birou sau pentru un meeting – insa, cel mai mare avantaj este ca te ajuta sa fii o aparitie desavarsita in orice moment! De asemenea, nu trebuie sa-ti mai bati capul cu asortarea unor piese distincte, fiindca rochia este simplu de purtat – trebuie doar sa o completezi cu incaltamintea potrivita si gata!

  • Pantaloni subtiri

Pantalonii de vara sunt produse pe care nu trebuie sa le ignori, intrucat te pot sprijini in crearea unei tinute casual, care sa te scoata din anonimat. Fie ca preferi modele conice sau drepte, asemanatoare celor din compleurile de dama de tip business office, elegante, fie ca iti plac cele vaporoase, largi, din materiale placute, important este sa fie pe gustul tau si sa fie potrivite pentru conformatia ta corporala. Sunt anumite tipuri de croi care avantajeaza persoanele scunde, iar altele arata bine pe femei inalte – de aceea, ia in calcul si acest factor atunci cand te orientezi catre un articol sau altul!

  • Sandale

Bineinteles, toate piesele vestimentare trebuie puse in evidenta cu ajutorul unei perechi de incaltaminte. Pe timpul verii, sandalele pot fi folosite frecvent pentru a accesoriza un outfit office de dama. Prin urmare, opteaza pentru cele care iti ofera un bun raport calitate-pret. Fii atenta la inaltimea tocului, designul baretelor si culoare – acestia sunt factorii principali pe care trebuie sa ii ai in vedere atunci cand pornesti in cautarea unor sandale!

  • Pantofi cu toc

Avantajul pantofilor cu toc este ca pot fi folositi atat vara, cat si primavara sau toamna, in zilele cu vreme placuta. Acesta este un accesoriu care nu trebuie sa lipseasca din garderoba ta, deoarece poate fi asortat cu o multime de elemente si posibilitati si, in plus, iti da o alura sexy si rafinata!

Pe Lavis.ro gasesti pantofi din piele naturala de femei ce pot fi asortate stilului tau office
Tinute office de vara
Pe Lavis.ro poti gasi pantofi din piele naturala de dama ce poate fi asortata stilului tau office
Tinute office de vara vintage
Pe Lavis.ro poti gasi pantofi din piele naturala de dama ce poate fi asortata stilului tau office de vara
Pantofii cu toc sunt ideali tinutelor de vara
Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele naturala de dama ce poate fi asortata stilului tau office de vara
Tinutele office de vara iti dau incredere
Vestimentatia office pentru femei poate varia in functie de loc, profesie, birou sau anotimp.
Sandalele si tinuta office de vara sunt alegerea ideala
Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele naturala de dama ce poate fi asortata stilului tau office
Pantofii negri cu toc iti ofera eleganta
Pe Lavis.ro poti gasi pantofi din piele naturala de dama ce pot fi asortati stilului tau office
Pantalonii subtiri si pantofii cu toc sunt ideali pentru tinutele office de vara
Pe Lavis.ro gasesti incaltaminte din piele naturala de femei ce pot fi asortate stilului tau office de vara
Rochiile sunt feminine, rafinate si perfecte pentru orice tinuta office
Pe Lavis.ro gasesti pantofi cu toc din piele naturala de femei ce pot fi asortate stilului tau business casual
Camasile sau bluzele vaporoase sunt perfecte pentru acest anotimp
Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele naturala de dama ce poate fi asortata stilului tau office de vara
Nuantele de alb si crem sunt ideale pentru zilele calduroase de vara
Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele naturala de dama ce poate fi asortata stilului tau office de vara
Pantalonii de vara te pot sprijini in crearea unei tinute casual
Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele naturala de dama ce poate fi asortata stilului tau business casual
Orice ai alege pentru tinute ta office de vara trebuie sa-ti ofere flexibilitate

1.2.Tinute office de iarna

Iarna, lucrurile sunt mai restrictive din pricina temperaturilor scazute. Asadar, poate fi mai dificil sa gasesti o modalitate de a crea un look atractiv, fara a renunta la confortul termic. Totusi, exista cateva piese vestimentare care te pot ajuta in acest sens, oferindu-ti lejeritatea si caldura de care ai nevoie:

  • Pulover

Puloverele sunt o varianta des intalnita in diverse tinute office de dama si sunt usor de integrat in orice outfit stylish de iarna. Poti selecta modele mulate sau mai largi, pe gat, cu anchior rotund sau in V – orice ai alege, incearca sa ai cel putin o culoare basic (alb, negru, crem) in sifonier, pentru a fi pregatita in orice moment. Insa, nu trebuie sa ramai in aceasta zona cromatica, ci poti experimenta in voie diferite nuante iesite din comun.

  • Sacou

Sacoul este un element definitoriu pentru stilul office – desi pare un articol barbatesc, de fapt este prezent intr-o multitudine de colectii pentru femei, datorita elegantei sale. Exista atat variante casual, relaxate si usor de asortat, cat si optiuni business, precum cele clasice, mai rigide, care se potrivesc doar la anumite tipuri de pantaloni sau fuste.

  • Palton

Paltonul este o alegere excelenta atunci cand vine vorba despre un strat exterior stilat si calduros in acelasi timp. Acesta are rolul de a-ti acoperi atat partea superioara a corpului, cat si o parte din cea inferioara (exista modele deasupra genunchiului, sub genunchi sau pana la glezne). Indiferent de lungimea aleasa, vei remarca faptul ca este atractiv din punct de vedere estetic si poate fi accesorizat cu genti de dama de diferite tipuri.

  • Botine si cizme

In ceea ce priveste categoriile de incaltaminte office pentru femei, ideale pentru iarna, botinele si cizmele sunt de-a dreptul perfecte! Fie ca preferi o tinuta de birou alcatuita din rochie sau fusta, fie ca iti plac mai mult cele cu pantaloni, iti trebuie o pereche care sa fie maleabila si comoda. Prin urmare, cerceteaza atent gama larga de optiuni si vezi ce ti se potriveste!

Pe Lavis.ro gasesti botine din piele naturala de barbati sau de femei ce pot fi asortate stilului tau office
Tinute office de iarna
Pe Lavis.ro gasesti incaltaminte din piele naturala de femei ce pot fi asortate stilului tau office casual
Sacoul este o piesa importanta al stilului office de iarna
Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele naturala de dama ce poate fi asortata stilului tau office de iarna
Paltonul este o o alegere excelenta atunci cand vine frigul
Vestimentatia office de iarna pentru femei poate varia in functie de loc, profesie, birou sau anotimp.
Paltonul poate fi accesorizat cu genti de dama de diferite tipuri
Pe Lavis.ro poti gasi pantofi din piele naturala de dama ce poate fi asortata stilului office de iarna
Alega un platon colorat in zilele racoroase de iarna
Pe Lavis.ro gasesti incaltaminte din piele naturala de barbati sau de femei ce pot fi asortate stilului tau office de iarna
Anumite piese vestimentare te pot ajuta in acest sens, oferindu-ti lejeritatea si caldura de care ai nevoie
Pe Lavis.ro gasesti incaltaminte din piele naturala de barbati sau de femei ce pot fi asortate stilului tau office de vara
Botinele sau cizmele sunt ideale iarna
Pe Lavis.ro poti gasi ghete din piele naturala de dama ce poate fi asortata stilului tau office de iarna
Paltonul iti ofera incredere si lejeritate
Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele naturala de dama ce poate fi asortata stilului tau business casual
Indiferent de lungimea aleasa il pot asorta cu pantofi cu toc sau ghete
Pe Lavis.ro poti gasi botine din piele naturala de dama ce poate fi asortata stilului tau office de iarna
Asorteaza botinele din piele naturala cu un palton
Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele naturala de dama ce poate fi asortata stilului tau office de iarna
Puloverele sunt o varianta des intalnita in diverse tinute office de dama
Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele naturala de dama ce poate fi asortata stilului tau office
In lunile cu temperaturi ridicate poti imbraca o multime de modele inedite de fuste si botine
Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele naturala de dama ce poate fi asortata stilului tau casual
Rochiile sunt feminine, rafinate si perfecte pentru orice tinuta office
Pe Lavis.ro gasesti incaltaminte din piele naturala de barbati sau de femei ce pot fi asortate stilului tau business casual
Culorile si modele potrivite fac totulul

Asadar, daca ai in vedere aceste piese principale, nu va fi greu sa-ti gestionezi garderoba intr-un mod original si creativ! Tot ce-ti ramane de facut este sa alegi modelele si culorile potrivite, pentru ca, mai apoi, sa inveti care sunt combinatiile ideale!

2.Tinute office pentru barbati

Tinuta office pentru barbati este, poate, purtata mai des decat in cazul femeilor, fiindca reprezinta o varianta accesibila si ideala pentru nenumarate contexte. Acest lucru nu inseamna ca este un look ce poate fi purtat oriunde, insa, cu siguranta ai remarcat ca outfiturile de acest gen – elegante sau casual – cuprind cateva piese de baza, usor recognoscibile si simplu de integrat in orice stil specific pentru lumea business.

2.1.Tinute office de vara

Pe timp de vara, lucrurile pot fi mai dificile din cauza temperaturilor neplacute – de aceea, este esential sa te orientezi catre camasi subtiri (cu maneca scurta sau lunga) in care sa nu transpiri excesiv. Pantalonii sunt, de asemenea, importanti – in general, este de preferat sa porti modele lungi, mai ales in cazul unor intalniri oficiale, sedinte la birou sau evenimente private. Este un lucru stiut faptul ca pantalonii scurti sau ¾ sunt potriviti, mai degraba, pentru un aspect sport sau casual, ideal pentru un gratar, o iesire cu prietenii sau o plimbare prin parc. Asadar, pentru stilul office, este recomandat sa alegi pantaloni realizati din materiale placute (in, bumbac, stofa), care sa-ti ofere confort indiferent de vreme.

De altfel, nu trebuie sa uiti de incaltaminte: te poti orienta catre pantofi casual, pantofi eleganti sau mocasini pentru barbati, care sa se integreze perfect in tinuta ta office. Atunci cand vrei sa alegi perechea perfecta, nu uita sa iei in calcul toti factorii importanti – marimea, stilul, culoarea, materialul si imprimeul. Astfel, vei reusi sa creezi o garderoba completa, care sa impresioneze prin coerenta si, mai ales, prin eleganta.

Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele naturala de barbati ce poate fi asortata stilului tau office
Tinute office de vara lejere dar elegante
Pe Lavis.ro poti gasi pantofi din piele naturala de barbati ce pot fi asortata stilului tau office de vara
Un sacou elegant si cravata iti ofera prestanta si incredere
Pe Lavis.ro poti gasi pantofi din piele naturala de barbati ce pot fi asortati stilului tau office
Pantofii din piele naturala sunt o componenta importanta a stilului tau
Asorteaza sacoul si cravata la o camasa alba si o pereche de pantofi din piele naturala
Pe Lavis.ro poti gasi pantofi din piele naturala de barbati ce pot fi asortati stilului tau office de vara
Tinuta office de vara treabuie sa-ti ofere incredere
Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele naturala de barbati ce poate fi asortata stilului tau office de vara
Daca alegi o tinuta mai casual atunci o poti asorta cu pantofi casual de barbati
Pe Lavis.ro poti gasi mocasini din piele naturala de barbati ce poate fi asortati stilului tau office
Chiar daca esti la birou nu uita sa zambesti
Pe Lavis.ro poti gasi mocasini din piele naturala de dama ce pot fi asortati stilului tau office
Pe langa tinuta office si starea de spirit este foarte importanta
Pe Lavis.ro gasesti incaltaminte din piele naturala de barbati ce poate fi asortata stilului tau office
Combinatiile de vara presupun culori vii, deschise
Pe Lavis.ro poti gasi pantofi din piele naturala de dama ce pot fi asortati stilului tau business
In zilele calduroase un sacou si o camasa alba deschisa sunt ideale
Pe Lavis.ro poti gasi mocasini din piele naturala de barbati ce pot fi asortati stilului tau office de vara
Pantofii casual de piele iti ofera confort si lejeritate in zilele calduroase

2.2.Tinute office de iarna

Iarna, abordarea este usor diferita, insa, pentru barbati, lucrurile nu sunt asa de complicate. Tot ce trebuie sa faci este sa iei in considerare cateva produse care te vor sprijini pe tot parcursul anotimpului friguros:

  • Pulover

Puloverul nu trebuie sa lipseasca din colectia ta vestimentara, deoarece poate fi foarte usor combinat cu orice fel de camasa. In mod cert, ai observat numeroase celebritati sau personalitati care adopta un astfel de stil – este specific zonei academice, insa poate fi adaptat cu usurinta si intr-o tinuta de tip business casual.

  • Sacou

Totusi, daca aparitia ta trebuie sa fie impecabila, un sacou este necesar. In general, acesta este ideal pentru iarna, fiindca te protejeaza impotriva temperaturilor scazute, mai ales daca il porti pe sub un palton mai gros. Daca esti o persoana friguroasa, poti opta pentru materiale mai consistente, precum lana.

  • Palton

Paltonul este un exemplu de rafinament si eleganta, in cadrul oricarui outfit. Structura lui bine definita are rolul de a alungi corpul din punct de vedere optic si de a da un aer stilat – asadar, nu ezita si achizitioneaza o astfel de piesa, care poate face parte ani de zile din garderoba ta de iarna.

  • Ghete

Ghetele sunt binevenite atat toamna, cat si iarna, datorita avantajelor pe care le ofera. Exista o multime de modele de ghete pentru barbati dintre care poti alege ceea ce este pe gustul tau. Acestea te vor feri de intemperii si de frig, contribuind pozitiv la un aspect trendy, in orice moment. Alege materiale rezistente – precum pielea naturala – care sa te protejeze pe toata durata anotimpului, oferindu-ti confort si sustinere. Experimenteaza incercand nuante inedite, insa tine cont de faptul ca este esential sa detii macar o pereche de culoare neagra, care sa se potriveasca in orice situatie.

Pe Lavis.ro gasesti incaltaminte din piele naturala de barbati ce pot fi asortate stilului tau office de iarna
Tinute office de iarna
Pe Lavis.ro poti gasi pantofi din piele naturala de barbati ce pot fi asortati stilului tau office de iarna
Paltonul si fularul nu trebuie sa lipseasca din tinuta ta
Pe Lavis.ro poti gasi pantofi casual din piele naturala de barbati ce pot fi asortati stilului tau office de iarna
Sacoul este alegerea ideala in zielele racoroase
Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele naturala de dama ce poate fi asortata stilului tau business casual
Puloverul asortat cu o camasa subtire sau un palton sunt cautate iarna
Pe Lavis.ro poti gasi pantofi din piele naturala de barbati ce pot fi asortati stilului tau business casual
La tinuta ta eleganta alege o pereche de pantofi eleganti sau ghete elegante
Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele naturala de barbati ce pot fi asortati stilului tau business casual de iarna
Alege imbracaminte lejera iarna, in ce te simti confortabil

Prin urmare, nu ai de ce sa te sperii – un look office poate fi creat chiar si pe timp de iarna! Reteta este simpla – selecteaza cateva piese de baza, pe care sa le imbini intr-un mod inedit, cu scopul de a alcatui outfituri senzationale, indiferent de anotimp!

In concluzie, chiar daca esti femeie sau barbat, tot ce trebuie sa faci este sa-ti echipezi garderoba in mod corespunzator, pentru a avea mai multe variante la dispozitie, de fiecare data cand vrei sa creezi un outfit de la zero. Ai incredere in viziunea ta si pune in aplicare toate ideile pe care le ai!

Sursa foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *