Categorii
Ce purtam in functie de sezon? Incaltamintea din piele naturala Incaltamintea potrivita pentru tine

Cu ce se poarta pantofii stiletto – afla cum poti avea o tinuta impecabila in orice context

Pantofii cu toc intra in categoria celor mai faimoase tipuri de incaltaminte pentru dama din istoria modei. De-a lungul timpului, acest tip de pantof a fost reinventat, atat la nivelul formei, cat si la cel al materialului utilizat in confectionarea sa, spre a aduce un plus de confort, dar si pentru a-i reimprospata capacitatile estetice.

Pantofii stiletto sunt caracterizati de tocul inalt si subtire care, de altfel, le-a oferit si denumirea, cuvantul „stiletto” facand trimitere la un tip de pumnal subtire italian. Iata de ce configuratia acestor pantofi exprima putere si eleganta in acelasi timp si este asociata femeilor puternice care stiu sa isi puna in evidenta feminitatea si senzualitatea. In acest articol vei afla cu ce se poarta pantofii stiletto si cum sa realizezi o asortare optima a acestora indiferent de stilul la care te raportezi.

Cuprins

  1. Cu ce se poarta pantofii stiletto
  2. Asortarea pantofilor stiletto

2.1. Asortarea pantofilor stiletto in functie de culori

2.2. Asortarea pantofilor stiletto in functie de imprimeuri si modele

2.3. Asortarea pantofilor stiletto in functie de textura materialelor

1. Cu ce se poarta pantofii stiletto

Fiind un tip de incaltaminte extrem de versatil, pantofii stiletto se pot purta in asociere cu aproape orice stil vestimentar. La tinutele de tip office, acesti pantofi sunt alegerea cea mai potrivita. Pentru o camasa alba purtata cu o fusta dreapta bleumarin sau o pereche de pantaloni din stofa, incaltamintea perfecta poate fi reprezentata de pantofii cu toc, preferabil, intr-o culoare inchisa. Astfel, nota de seriozitate si profesionalism este completata de postura eleganta si rafinata pe care o impun acesti pantofi.

Pe Lavis.ro gasesti pantofi stiletto din piele naturala de dama ce pot fi asortate stilului tau business casual

In cazul tinutelor de zi cu zi, tocurile inalte ofera un impact estetic major. Orice femeie are in dulap o pereche de blugi ce se potrivesc cu pantofii stiletto, fie ca este vorba despre boyfriend jeans, fie ca este vorba despre blugi drepti sau mulati. Indiferent de ce alte articole vestimentare alegi sa combini cu aceste perechi de blugi, cu o pereche de pantofi stiletto in culori nude sau neutre nu vei da niciodata gres. Pentru a te asigura ca acestia sunt vedeta tinutei, alege o pereche de pantofi seducatori cu varf ascutit.

Pe Lavis.ro poti gasi pantofi din piele naturala de dama ce poate fi asortati stilului tau casual

2. Asortarea pantofilor stiletto

Deoarece sunt extrem de versatili, acesti pantofi nu ar trebui sa reprezinte o provocare atunci cand vine vorba despre integrarea lor in tinutele preferate. Exista, insa, cateva aspecte de luat in considerare in procesul de compunere a outfitului perfect, anume atentia la culori si proportii, la imprimeuri sau modele si la asortarea texturilor.

2. 1. Asortarea pantofilor stiletto in functie de culori

Pantofii stiletto sunt un element cheie in orice tinuta, datorita capacitatii lor de a reformula aspectul posturii, de a subtia glezna si alungi piciorul. Insa, acestia pot avea un impact mult mai mare la nivel estetic daca este aleasa culoarea potrivita. Culorile neutre sau repetarea unei culori care exista deja in tinuta la care se doresc adaugati pantofii este o idee buna, dar nu este mereu satisfacatoare. Alegerea unor culori complementare pentru pantofii stiletto poate pune intr-o alta lumina intreaga tinuta. Spre exemplu, la o rochie in nuante de portocaliu piersica, pantofii albastru inchis vor conferi personalitate tinutei.

2. 2. Asortarea pantofilor stiletto in functie de imprimeuri si modele

In cazul imprimeurilor si al modelelor, imaginatia e punctul forte. Pantofii stiletto simpli, fara imprimeuri sau modele, vor echilibra cu usurinta un outfit floral si vor sustine unul care se bazeaza pe forme geometrice, cum ar fi dungile sau carourile. Combinatiile dintre acestea pot fi, insa, de mare impact. O salopeta de vara cu imprimeu floral poate fi asortata cu o pereche de pantofi stiletto imprimati cu forme geometrice cat mai simple, pentru a nu supraincarca tinuta.

Pe Lavis.ro gasesti pantofi stiletto din piele naturala de dama ce pot fi asortate stilului tau casual

2. 3. Asortarea pantofilor stiletto in functie de textura materialelor

Organizarea texturilor si combinatia materialelor poate fi o adevarata arta. Esentiala este cunoasterea articolului care se vrea a fi pus in evidenta. O pereche de pantofi stiletto din piele intoarsa, intr-o nuanta calda de bej, va face echipa buna cu un articol vestimentar din matase neagra. Texturile se completeaza si se imbina armonios, astfel incat, ideea de eleganta si rafinament va fi accentuata.

Orice femeie trebuie sa detina o pereche de pantofi stiletto in garderoba, tocmai pentru ca acestia vor pune in evidenta detaliile cele mai senzuale si mai feminine. Acest tip de pantofi va fi mereu la moda, asadar, va fi mereu o investitie buna, indiferent de forma, culoare sau textura materialului din care pantofii sunt confectionati. Pentru zilele friguroase in care, totusi, nu vrei sa renunti la tocuri, poti purta o pereche de cizme de dama sau de botine pentru femei cu toc.

Sursa foto: Shutterstock.com, Lavis.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *